U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen. Als u gegevens hebt van uw woning/pand zoals bijvoorbeeld over de verwarmingsinstallatie of bouwtekeningen, dan is het handig dat u die van te voren klaar heeft liggen. Heeft u deze gegevens niet? Dat is geen probleem, in de meeste gevallen kunnen we ook zonder prima ‘uit de voeten’. In voorbereiding op ons bezoek is het volgende van belang:

  • Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden.
  • U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van de inventarisatie werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden.
  • Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht.

Met de thermische camera controleer ik zowel de binnen- als de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermo grafisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. Tot slot worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Kortom: u hebt antwoord gekregen op het wat, waar en waarom met daarbij beknopte oplossingen/aanbevelingen. Hierbij krijgt u ook een warmteverlies berekening om een beter inzicht te krijgen of uw energieverbruik past bij uw situatie. Ook controleer ik de lucht kwaliteit op vochtgehalte en CO2 waarde