Hierbij krijgt u naast de basis warmtescan ook een warmteverlies berekening om een beter inzicht te krijgen of uw energieverbruik past bij uw situatie. Ook controleer ik de lucht kwaliteit op vochtgehalte en CO2 waarde.

U heeft last van tocht, opvallend hoge stookkosten of geen comfort in uw woning? Ik kom bij u thuis. In een kort gesprek inventariseren we de problemen en concretiseren we uw vraagstelling en/of wensen. Als u gegevens hebt van uw woning/pand zoals bijvoorbeeld over de verwarmingsinstallatie of bouwtekeningen, dan is het handig dat u die van te voren klaar heeft liggen. Heeft u deze gegevens niet? Dat is geen probleem, in de meeste gevallen kunnen we ook zonder prima ‘uit de voeten’. In voorbereiding op ons bezoek is het volgende van belang:

  • Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden.
  • U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van de inventarisatie werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden.
  • Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht.

Met de thermische camera controleer ik zowel de binnen- als de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerk ik de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermo grafisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. Tot slot worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen. Kortom: u hebt antwoord gekregen op het wat, waar en waarom met daarbij beknopte oplossingen/aanbevelingen.